Новини ДМС

Грантовий проєкт SES

Від Фонду німецької економіки з міжнародного співробітництва отримали пропозицію долучитися до грантового проєкту SES 

Служба Старших Експертів (Senior Experten Service) – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, що направляє  науковців, вчених та спеціалістів, з великим досвідом в інші країни на громадських засадах з метою підвищення кваліфікацій у різних професіях. З 1983 року вони сприяють розвитку компетенцій по всьому світу, направляючи фахівців вчити своїх наступників у різноманітних галузях і секторах економіки.  

За цим проєктом понад 12000 експертів з багаторічним професійним досвідом в 50 галузях економіки та 500 професійних сферах уже діляться своїми навичками та знаннями у різних проєктах. Це чудова можливість, як для експерта, який, наприклад, або перебуває на пенсії, або робить перерву у роботі, так і для організації або інституту, які запрошують його. Все проходить на засадах взаємної вигоди та спільно набутого нового досвіду. Проєкт SES покриває витрати на страхування, переліт, всі організаційні виплати та витрати на залучення експерта до освітнього процесу. Таким чином є можливість запросити спеціаліста з Німеччини будь-якої професії у заклад вищої освіти, щоб він навчав фахівців університету протягом 3-4 тижнів на безоплатній основі.  

Наразі з 1983 року реалізовано понад 50 000 проєктів у близько 160 країнах світу. Така співпраця може стати чудовим зразком для співпраці українських спеціалістів, адже люди завжди можуть обмінюватись досвідом на добровільних засадах та удосконалювати навички, знаходити нові знайомства та можливості для саморозвитку.  

Для того, щоб долучити експерта просимо заповнити заявку та надсилати її на електронну пошту forea@kpi.ua
Заявку, а також документи з детальним описом програми шукайте за посиланням.