Міжнародний тиждень,  Новини ДМС

Міжнародний тиждень 7 лютого –11 лютого 2022

Події за тиждень: 

  1. Представники КПІ імені Ігоря Сікорського взяли участь в онлайн-зустрічі з представниками Міністерств освіти і науки Німеччини та України. 

Під час спілкування обговорювали створення спільних центрів передових досліджень. Німеччина, як провідний центр науки та інновацій в Європі виступила з ініціативою створення спільного Німецько-Українського центру ключових компетенцій. 

Серед понад десятка проєктів, запропонованих українськими науковцями, КПІ ім. Ігоря Сікорського презентував власну ідею Center of Excellence, яку розробили вчені ІТС та ФТІ. 

Більше: https://icd.kpi.ua/?p=10653 

  1. Студенти Радіотехнічного факультету (РТФ) розпочали навчання в рамках сертифікатної програми під назвою “Мережеві технології Huawei”.  

Програма передбачає, що студенти з третього по п’ятий курс навчатимуться за дуальною формою освіти та отримують шанс опановувати практичні навички безпосередньо в компанії-партнері. 

Більше: https://forea.kpi.ua/spivpraczya-prodovzhuyetsya-startuvaly-pershi-zanyattya-v-ramkah-sertyfikatnoyi-programy-rtf-ta-huawei/ 

  1. Робоча група КПІ, яка організовує взаємодію вчених КПІ з European Clean Hydrogen Alliance, взяла участь в Форумі Альянсу, на якому обговорено відкриття конкурсу з фінансування проєктів у рамках європейської програми водневої енергетики. 

Перший дайджест Альянсу за посиланням: https://kpiua.sharepoint.com/:b:/s/Forea343/EasWw9l9wUdMpLVqiqrGD44B7R7yFlXNZnWsmHyru3pxrw?e=Qh3FDb  

  1. Відкрито зимовий набір на онлайн-курси японської мови в УЯЦ 2022: 

перший – короткостроковий онлайн курс розмовної японської мови з носієм для початківців (Online-kaiwa Japanese); 

другий – довгостроковий спеціальний онлайн курс для початківців 

Більше: https://uajc.kpi.ua/zakhodi/vidbulosya/8157-online-japanese-winter-2022.html

  1. Оголошено конкурс українсько-ізраїльських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022‑2023 рр.   

Проєктні пропозиції приймаються до 15 березня 2022 р. за наступними напрямами:  

– Прикладна математика (топологічні матеріали; прикладна математика в теорії чисел; криптографія; обчислювальна математика);  

– Єврейська спадщина (цифрові гуманітарні науки: Єврейсько-українська спадщина та історія). 

Більше: https://mon.gov.ua/ua/news/rozpochato-konkurs-ukrayinsko-izrayilskih-naukovo-doslidnih-proyektiv