Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Ризький технічний університет запрошує українських студентів та викладачів

 

Ризький технічний університет (RTU) пропонує місце для навчання українським студентам, а також можливість працевлаштування для викладачів, щоб вони могли продовжити навчання та наукову роботу, перервану через війну.

Студенти з України приймаються до RTU як мобільні студенти за рекомендацією МОН. Тим, хто бажає продовжити навчання в RTU, яке було розпочато в Україні, спочатку необхідно ознайомитися з можливостями навчання в РТУ (https://international.rtu.lv/ ), щоб знайти програму, яка відповідає профілю навчання, розпочатого в Україні.

Заявку на навчання необхідно надсилати на адресу admission@rtu.lv .

На запитання студентів та викладачів щодо можливостей навчання та наукових досліджень відповідає проректор з міжнародного академічного співробітництва та навчання RTU Ігор Тіпанс – igors.tipans@rtu.lv .

Веб-сайт https://www.ukraine-latvia.com/ містить загальну інформацію про те, де і яку підтримку та допомогу біженці з України можуть отримати в Латвії.

RTU пропонує біженцям розміщення у своїх гуртожитках, де вже оселилися кілька іммігрантів. Щоб жити в готелях обслуговування RTU, необхідно подати заявку на отримання статусу біженця.

Щоб дізнатися про можливість розміщення, пишіть на адресу dana.smutova@rtu.lv .

RTU надіслав листи до своїх 13 партнерських вищих навчальних закладів в Україні, а також до Посольства України в Латвії, пропонуючи можливість докторантам вищих навчальних закладів-партнерів продовжити наукову роботу, яку було перервано через війну, в РТУ.

З 1 березня в кампусі RTU в Кіпсалі майорить український прапор. Його підняли на знак солідарності з Україною та висловлення підтримки її боротьби за незалежність.

Джерело інформації: https://www.rtu.lv/en/university/for-mass-media/news/open/we-invite-ukrainian-students-and-academic-staff-members-to-continue-their-studies-and-work-which-were-interrupted-due-to-the-war-at-rtu