Новини ДМС

Симпозіум «Міждисциплінарність для переходу до нульових викидів»

 

3 листопада 2022 р. відбувся міжнародний онлайн симпозіум «Міждисциплінарність для переходу до нульових викидів» («Interdisciplinarity for the Net-Zero Transition»), що проводився напередодні 27-ої Конференції ООН зі зміни клімату (COP27). Метою симпозіуму було об’єднання зусиль та обмін досвідом науково-дослідних організацій та університетів для захисту навколишнього середовища та кліматичних заходів.

Його організаторами виступили Європейська асоціація провідних університетів науки і технологій (CESAER), Європейська асоціація університетів (EUA), Міжнародна мережа стійких кампусів (ISCN), Science Europe, Мережа столичних університетів (UNICA), Університет Стратклайд у м. Глазго (the University of Strathclyde in Glasgow).

Цей симпозіум надав можливість організаторам та його учасникам представити свої пропозиції щодо кліматичних заходів, поділитися передовою практикою, конкретними прикладами та закликали науково-дослідні організації та заклади вищої освіти до мобілізації зусиль.

Учасники відмітили зусилля університетів, науково-дослідних та інших організацій, які долучаються до глобальних заходів з Net-Zero Transition, спрямованих на зменшення споживання енергії, обговорення нових поглядів на існуючі проблеми, а також пошуку рішень в освітній, науковій, та соціальній сферах.  

Під час панельної дискусії президент CESAER, професор Рік Ван де Валле заявив, що «Нашими зобов’язаннями щодо переходу до нульових викидів разом із партнерами з дослідницьких організацій та університетів ми хочемо мобілізувати політиків і зацікавлені суспільні сторони до колективних зусиль для вирішення найгострішого виклику нашого часу – зміни клімату».

Представники КПІ імені Ігоря Сікорського взяли участь у цьому симпозіумі з метою ознайомлення з досвідом європейських університетів та Альянсів із захисту навколишнього середовища.

Більш детальна інформація доступна за посиланням:
https://www.cesaer.org/news/research-and-university-communities-united-to-tackle-global-climate-challenges-1323/