ГОРИЗОНТ ЄВРОПА,  Новини ДМС

План ЄK для проєктів “Горизонт Європа” зі штучного інтелекту на наступний рік

Шановні колеги!

Цього тижня проєкти зі штучного інтелекту актуальні, повідомляє Девід Метьюз (David Matthews), міжнародний редактор журналу Science|Business, розкриваючи план Європейської Комісії щодо конкурсу на 500 мільйонів євро для генеративних проектів зі штучного інтелекту в рамках робочої програми Horizon Europe на наступний рік. Заглиблюючись в тему ШІ, програма «Фінансовий радар» зібрала інші гранти, які пропонуються для досліджень ШІ.

Бюджет Європейської дослідницької ради планується збільшити в наступному році, і минулого тижня був опублікований перший конкурс 2025 року на 751 мільйон євро стартових грантів, які будуть надані дослідникам, які отримали ступінь доктора філософії від двох до семи років тому.

В іншому матеріалі редактори журналу Science|Business аналізують наслідки угоди, підписаної минулого тижня Європейським інвестиційним фондом і Інноваційним фондом НАТО щодо спільної роботи над залученням приватного капіталу в стартапи, малі і середні підприємства, а також компанії з ринковою капіталізацією, в секторі оборони і безпеки.

У своїй регулярній колонці «Екосистема» журналіст Ян Манделл (Ian Mundell), який спеціалізується з питань досліджень та вищої освіти, розглядає, як програми «Підприємець у резиденції» залучають досвідчених підприємців до кампусів, щоб надихати потенційних інноваторів.

У розділі «Куточок даних» проаналізовано діаграми та таблиці європейських інноваційних рейтингів з 2017 по 2024 рік, які показують, що за останні вісім років не відбулося значних зрушень у категоріях інновацій.

У розділі «Погляд зсередини» розповідається про те, як Німецький дослідницький фонд заохочує транскордонне наукове співробітництво через висхідний, децентралізований підхід.

Статті, опубліковані в Funding Newswire, доступні для індивідуальних передплатників або членів мережі Science|Business Network.

Джерело: Science|Business