Новини ДМС

Міжнародний тиждень 27 вересня – 1 жовтня 2021 року

Події, що сталися за тиждень

1. Компанія Baykar Makina з візитом до КПІ ім. Ігоря Сікорського

У стінах нашого університету відбулася важлива зустріч між представниками КПІ імені Ігоря Сікорського та турецької компанії Baykar Makina. Метою візиту було обговорення аспектів співпраці. Цього разу у ході зустрічі сторони домовилися про створення на базі Інституту аерокосмічних технологій КПІ спільного навчально-наукового центру з розробки безпілотних літальних апаратів. Центр здійснюватиме освітню, наукову та інноваційну діяльність. 

Детальніше у відео 

2. Вебінар «Підприємництво та лідерство»  
Відбувся другий вебінар в рамках Академії цифрових технологій та підприємництва ініційований фахівцями КПІ ім. Ігоря Сікорського у рамках співпраці з Альянсом GISU. Впродовж цієї осені наш університет представить свої лекції, підготовлені спільно із закордонними партнерами на теми розвитку провідних сфер цифрових технологій англійською мовою для партнерів Академії цифрових технологій та підприємництва, які будуть проводитися онлайн за використання додатку Zoom англійською мовою.   

Детальніше про серію вебінарів за покликанням: https://icd.kpi.ua/?p=9659 

3. Відкрито набір на стипендію Chevening 

Chevening – це крута можливість для всіх амбітних людей, які хотіли б отримати стипендію на ступінь магістра у Великій Британії. Програма пропонується для представників різних спеціальностей без вікових обмежень. Нею вже скористалося понад 450 українців і більш ніж 50 000 людей по всьому світу. Програма Chevening надає повну стипендію, що покриває навчання (зазвичай однорічні магістерські програми), проживання, переліт і візу. Детальніше про умови участі за покликанням: https://icd.kpi.ua/?p=9873 

4. Золоті почесні знаки для працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського

Секція вихованців Київської політехніки в Польщі нагородила Марину Мірошниченко, керівницю напряму роботи з рідкісними та цінними документами бібліотеки КПІ, та Дмитра Стефановича, головного редактора газети «Київський політехнік», Золотими почесними знаками за вагомий внесок у розвиток технічної співпраці між Україною та Польщею. Нині КПІ співпрацює з низкою польських технічних університетів, реалізуючи спільні проєкти. 

Більше — у відео https://youtu.be/CrUnL97sDUU. 

5. Студенти КПІ виграли грант 
Випускники кафедри конструювання машин КПІ Олексій Сонцев і Антон Яхно виграли грант Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини у розмірі 10 000 доларів за розроблення мультиматеріального 3D-принтера SmartZavod. Хлопці створили 3D принтер, у якому всі операційні рухи, що раніше потребували присутності людиниавтоматизовано. Принтером можна керувати віддаленоПишаємося такими талантами! 

6. Вітаємо із 72 річницею створення Китайської Народної Республіки

Сьогодні Китай – це держава-лідер у глобальній економіці та політиці. Він є прикладом для багатьох країн, що розвиваються. Саме 1 жовтня КНР святкувала 72 річницю. Цей день започаткував нову епоху в житті китайського народу, закріпив його вікові прагнення до національного відродження, економічного зростання та культурного піднесення. КПІ ім. Ігоря Сікорського долучається до привітань усього світу. Ми щиро зичимо миру і процвітання, здоров’я, щастя і достатку, а також нових успіхів та розквіту рідної землі!