Новини ДМС

Лекція від DAAD про 31 рік німецької єдності

Шановне студентство, колеги та партнери!



Запрошуємо Вас на наукову лекцію від Інформаційного центру DAAD у Києві.

Проф. д-р Франк Еттріх (Університет м. Ерфурт) розповість про “31 рік німецької єдності  – оцінки та судження з точки зору соціології”.

Коли: 2 листопада 2021 р., 19.00
Де: Великий конференц-зал Національної академії наук України м. Київ, вул. Володимирська 55.

(Наразі планується проведення заходу в режимі офлайн з дотриманням усіх карантинних вимог. Ми завчасно повідомимо Вас про можливі зміни).

Через понад 30 років після насиченого подіями початку нової епохи у 1989/1990 роках німецька єдність вже давно стала реальністю, і є частиною повсякденного життя Німеччини. Разом з тим, зближення Східної та Західної Німеччини знову і знову викликає запитання, які є предметом обговорення, особливо у часи річниць та пам’ятних днів. Сьогодні можна помітити збільшення різниці у сприйнятті відносин між Сходом і Заходом, яка зумовлена, не в останню чергу, різними переживаннями та оцінками процесу об’єднання та його історії.

Професор соціології Ерфуртського університету Франк Еттріх роками уважно спостерігав за соціальними змінами в Німеччині та Європі. Разом з ним ми хочемо подивитися на 31 рік німецької єдності і водночас обговорити питання про те, які загальні уроки для проєктування демократичних процесів можна винести з цього особливого випадку історичних змін.

Лекція відбудеться німецькою мовою з синхронним перекладом на українську. Після цього всі учасники сердечно запрошуються на прийом, під час якого буде можливість поглибити обмін думками.

Для участі просимо до 18 жовтня 2021 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://cutt.ly/zEZwuXu

З подальшими питаннями можна звертатись до лектора DAAD д-ра Міхаеля Кляйнберга (michael.kleineberg@web.de).