ЗВІТИ ПРОРЕКТОРА

Звіт на засіданні ректорату КПІ ім. Ігоря Сікорського 31 січня 2022 року

6. СЛУХАЛИ:

проректора з міжнародних зв’язків С.І.Сидоренка

1Робота з іноземними партнерами

За дорученням ректора М.З.Згуровського на 16-20 лютого готуємо візит Dominique Aymerdela Chevalerie – засновника та директора приватної компанії Aymer Exchanges Ltd (консалтингова компанія з питань обмінів в освіті та бізнесі між Тайванем і Францією).

Спільно з М.Ю.Ільченком проводилася підготовка протокольного забезпечення зустрічі Міністерства освіти та науки Німеччини і Міністерства освіти і науки України, запланованої на 8 лютого. Її мета – презентація та обговорення проєкту створення Німецько-Українського центру ключових компетенцій «Використання штучного інтелекту для аналізу великих даних та підтримки інфраструктури передавання даних» (AIDA-TI). Перед КПІ стоїть завдання підготувати концептуальні пропозиції і форму діяльності Центру (його  структуру і організацію фінансування з різних джерел).

Продовжуємо започатковану у грудні 2021 р. роботу з Посольством Італії в Україні щодо проведення церемонії відкриття скульптури «Італійська творча ДНК» у кампусі університету.

Спільно з Польською освітянською фундацією «PERSPEKTYWY» (Польща) Українсько-Польський центр організовує конкурс на отримання індивідуальних грантів для участі у літній конференції у Варшаві, яка проходитиме 7-8 червня 2022 року за європейським проєктом «Perspektywy Women in Tech Summit 2022». До участі в конкурсах на гранти і до участі в конференції запрошуються студентки, аспірантки і жінки-молоді вчені, наукові і освітні інтереси яких стосуються сфери ІТ і міждисциплінарних з ІТ сфер. Планується залучити до заходу 100-200 студенток з ІТ та технічних спеціальностей з України.

2. Робота Координаційної ради з питань набору іноземних громадян на навчання в КПІ

На основі рішення Вченої ради Центр міжнародної освіти готує проєкт плану заходів щодо  вдосконалення набору іноземних громадян на навчання в КПІ і роботи з ними в період навчання.

Опрацьовуються відповіді підрозділів щодо проєкту наказу про встановлення вартості навчання іноземців у 2022/2023 навчальному році.

3. Робота групи по забезпеченню позитивної динаміки показників КПІ у світових рейтингах університетів

Лабораторією Cybermetrics оприлюднено черговий рейтинг цитованості провідних учених у профілях Google Scholar (TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles – JANUARY 2022 (VERSION 13.0.1)). До рейтингу потрапили 87 ЗВО України. КПІ займає вищу позицію (131247 цитувань). За КПІ йде Київський національний університет імені Тараса Шевченка (1301160 цитувань).