Новини ДМС

Програма від Академії наук Чеської Республіки

 

З огляду на російську військову агресію проти України, Академія наук Чеської Республіки відкриває нову програму з метою підтримки українських вчених та аспірантів ‘Researchers at Risk Fellowship’ («Стипендія для дослідників в зоні ризику»).

В програмі можуть брати участь українські аспіранти, постдокторанти (які здобули ступінь PhD менше 8 років назад) та дослідники (які отримали ступінь PhD більше 8 років назад). Програма відкрита для аспірантів та вчених усіх спеціальностей. Важливою умовою є відсутність подвійного громадянства. Програма передбачає надання аспірантам та науковцям фінансування у розмірі 60 000 чеських крон для продовження їхньої науково-дослідницької діяльності в одному з інститутів Академії наук Чеської Республіки. Академія працевлаштовує дослідника на весь період тривалості гранту (кінцевий термін, до якого можна отримувати стипендію – 31 грудня 2023 року).

Для участі в програмі потрібно заповнити заявку, яка доступна за посиланням. Заявка включає наступну інформацію: опис поточної ситуації в країні заявника, опис проєкту дослідження, CV (включно із переліком публікацій та найбільш вагомими результатами досліджень), офіційне підтвердження інституту Академії наук Чеської Республіки про відповідність кандидата вимогам програми. Заявки надсилаються на електронну адресу rihova@kav.cas.cz у двох форматах: Word та PDF.

Будь ласка, зауважте, що вчений/аспірант не може самостійно подавати заявку. Подачею заявки займається інститут Академії наук Чеської Республіки, який готовий прийняти дослідника. З переліком інститутів Ви можете ознайомитися за посиланням.

Детальнішу інформацію про програми Ви можете знайти на сайті Академії наук та у брошурі програми.