Новини ДМС

Стипендії від Шведської королівської академії наук

 

У зв’язку з війною, яку розв’язала Росія проти України, українські вчені можуть подати заявку для отримання фінансування, що дасть їм змогу продовжити проведення своїх досліджень в одному з університетів Швеції або науково-дослідних інститутах Шведської королівської академії наук.

 

Українські вчені отримуватимуть стипендію у розмірі 20 000 шведських крон на місяць, яка покриває витрати на проживання, транспорт, а також ряд інших витрат, пов’язаних з тимчасовим переїздом до Швеції.

Заявка повинна включати короткий опис Вашого дослідження обсягом 2 сторінки, CV, бюджет, орієнтовний графік перебування у Швеції, а також супровідний лист від шведської установи з підтвердженням її готовності прийняти дослідника. Будь ласка, зверніть увагу, що в заявці слід вказати ім’я та контакті дані особи з приймаючої установи. Бажано всі матеріали подавати одним файлом у форматі PDF та надіслати їх на електронну адресу scholarship@kva.se, вказавши в темі листа ‘Ukraine’. Заявки приймаються на постійній основі.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати за посиланням або за вказаною вище електронною адресою.