Новини ДМС

Програма допомоги від Університету імені Коменського в Братиславі

 

Університет Коменського у Братиславі висловлює свою підтримку незалежності та територіальній цілісності України, та солідарність з її народом. Університет засуджує агресію, яка загрожує свободі та життю народу України та намагається дестабілізувати засади миру в Європі. Сповідуючи свободу, демократію та гуманізм, університет вважає своїм обов’язком стати на бік України у ці складні та тривожні для неї часи.

 

Університетом було створено контактний пункт для допомоги українським студентам та дослідникам. З будь-яких питань Ви можете звертатися за електронною адресою ukrajina@uniba.sk.

В межах своєї програми допомоги для українських студентів та дослідників Університет ім. Коменського здійснюватиме наступні заходи:

  • українські студенти зможуть продовжити навчання в університеті Коменського у формі академічної мобільності. Згодом вони матимуть можливість перевестися на денну форму навчання. З переліком освітніх програм на бакалаврському та магістерському рівнях можна ознайомитися за посиланням. Охочим продовжити навчання в університеті ім. Коменського слід заповнити онлайн форму. Буд ласка, зверніть увагу, що студенти з України, які навчалися в університеті ім. Коменського, ще до початку російської військової агресії, можуть отримати додаткову стипендію у розмірі 200 євро;
  • університет надає українським вченим можливості продовжувати їхню науково-педагогічну, науково-дослідницьку або адміністративну діяльність. Перелік актуальних вакансій Ви можете знайти за посиланням.

Університет забезпечуватиме проживанням не лише студентів та дослідників з України, але і членів їхніх сімей.

Окрім того, університет надає безкоштовну юридичну та психологічну допомогу, а також можливість пройти безкоштовний двотижневий курс словацької мови.