Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Великобританія надає допомогу українським студентам

 

З початку війни в лютому з України евакуювались понад 3,5 мільйона біженців. Більшість з них знайшли притулок в сусідніх державах, але деякі готові рухатись далі до таких країн, як Великобританія, яка вже видала понад 6000 віз для українців.

Переміщеним українським студентам надають допомогу численні організації та університети Великобританії. Нижче наведені деякі ініціативи підтримки:

·       Інший варіант – зв’язатися з університетом, в якому ви зацікавлені, щоб дізнатися, чи пропонується яка-небудь форма підтримки. Для прикладу даємо посилання на сторінку сайту University of Warwick , присвячену допомозі студентам і науковцям – біженцям з України: https://warwick.ac.uk/newsandevents/ukraine/ .

 

Якщо ви відповідаєте критеріям, ви також можете подати заявку на регулярні стипендії для навчання в університеті Великобританії.

Навчальні програми та можливості

Українські студенти можуть знайти різні навчальні програми з платою за навчання від 0 до 1000 GBP на рік. Ці програми доступні на всіх рівнях: Бакалавр, Магістр та PhD.

Дізнатися, як подати документи на навчання в університет Великобританії, а також отримати додаткову інформацію про візи, переїзд за кордон, вартість проживання тощо можна за посиланням: https://study-uk.britishcouncil.org/find/how-to-apply

Інші джерела підтримки

  • Ukraine Advice Project UK – безкоштовні консультації з питань імміграції та віз від професіоналів.
  • Вся необхідна інформація про отримання студентської візи у Великобританії.
  • Homes for Ukraine – дозволяє громадянам Великобританії надавати житло українським біженцям.
  • UK for UNHCR– національний партнер Агентства ООН у справах біженців, який надає додаткові ресурси та інформацію про недержавні організації, які можуть допомогти.
  • Інформація про освітню систему Великобританії наведена на офіційному сайті Eurydice.

Джерело інформації: https://www.mastersportal.com/articles/3035/support-to-study-in-the-united-kingdom-for-students-from-ukraine.html?gm=1648131723481