Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Стипендії Жана Моне в галузі соціальних та гуманітарних наук для постдокторантів, які постраждали від війни в Україні

 

Центр Роберта Шумана (RSC) при Інституті Європейського університету (EUI) очікує заявки на отримання до трьох стипендій для дослідників будь-якої національності, які безпосередньо постраждали від війни в Україні. Ми розглядаємо заявки від кандидатів, які проживають в Україні, були переміщені або не можуть повернутися в Україну через війну, або які безпосередньо постраждали з інших причин, які можна вказати в заяві.

 

Стипендії можуть бути присуджені вченим, які отримали ступінь доктора наук більше ніж за 5 років до початку оформлення стипендії. Крім того, заявник повинен працювати в галузях, які охоплює Інститут Європейського університету, а саме: економіка, право, історія, політичні та соціальні науки або суміжні галузі.

Стипендіати програми Жана Моне перебуватимуть в RSC і будуть пов’язані з одним із проектів і програм Центру. Від них очікується активна участь в академічному житті Центру та внесок у діяльність проекту чи програми, з якою вони пов’язані. Вони можуть брати участь у заходах постдокторської програми EUI і заохочуються до співпраці з аспірантами, іншими аспірантами та академічним персоналом EUI.

Три основні теми дослідження в RSC:

Інтеграція, управління та демократія;

Регулювання ринків і управління грошима;

Світова політика 21 століття і Європа.

Більше інформації про дослідницькі програми та проекти Центру можна знайти на веб-сайті https://www.eui.eu/en/academic-units/robert-schuman-centre-for-advanced-studies

Стипендія може надаватись негайно і не пізніше 1 вересня 2022 року. Стипендія триватиме до 31 серпня 2023 року.

Зараз набір відкрито. Розгляд заявок розпочнеться в понеділок, 28 березня 2022 року, і триватиме до заповнення місць.