Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

MATH+ підтримує математиків з України

 

Берлінський математичний дослідницький центр MATH+ пропонує підтримку математикам з академічних установ України, які нещодавно покинули країну через триваючу атаку Росії на Україну. Спеціальна програма стипендій є пропозицією для біженців з України в районі Берліна, які мають ступінь магістра або вище в галузі математики або близької до неї галузі та протягом останнього року проводили математичні дослідження в університеті чи іншій академічній установі в Україні.

Мета програми – дати можливість біженцям продовжити свої дослідження та почати нове співробітництво в одному з математичних інститутів університетів Die Freie Universität Berlin (FU Berlin), Humboldt-Universität zu Berlin (HU Berlin) та Technische Universität Berlin (TU Berlin), а також в неуніверситетських інститутах Weierstrass Institute for Applied Analysis and Stochastics (WIAS) та Zuse Institute Berlin (ZIB). Підтримка передбачає щомісячну стипендію на 3-6 місяців, щоб покрити витрати на проживання в Берліні або його околицях. Стипендія становить приблизно від 1400 до 2400 євро на місяць, залежно від кваліфікації та сімейного становища.

Подання заявки

Щоб подати заявку на спеціальну стипендію MATH+, надішліть електронного листа на адресу ukraine@mathplus.de  з такою інформацією:

  • Коротке резюме, включаючи інформацію про те, де і коли ви отримали дипломи та вашу останню академічну приналежність
  • Короткий опис ваших попередніх математичних дослідницьких проектів і план досліджень, які ви хочете проводити в MATH+ в Берліні (не більше однієї сторінки)
  • Запланована тривалість та установа, в якій ви хотіли б працювати (один із п’яти згаданих вище математичних інститутів) і, якщо можливо, імена берлінських вчених у вашій галузі досліджень
  • Копії або посилання на будь-які документи, які підтверджують вашу інформацію.

З усіх питань необхідно звертатись за адресою: ukraine@mathplus.de.

Джерело інформації:
https://mathplus.de/news/math-support-for-mathematicians-from-ukraine/