Cпівпраця із Польщею,  Новини ДМС

Perspektywy Women in Tech Summit 2022

 

7-8 червня 2022 року в онлайн та офлайн форматі в Варшаві відбувся четвертий саміт «Perspektywy Women in Tech Summit 2022», який охопив понад 10 000 учасників з 50 країн світу, а саме: Республіка Узбекистан, Киргизька Республіка, Республіка Білорусь, Республіка Казахстан, Азербайджанська Республіка, Грузія, Республіка Вірменія, Україна та інші.

Президент «Perspektywy Women in Tech Summit 2022» д-р Бьянка Сівінська урочисто відкривала саміт і тепло привітала всіх учасників та спікерів.

Захід проводився під патронатом Міністерства освіти і науки Республіки Польща, мера Варшави, Посольства США в Польщі, 50 найбільших технологічних компаній (Goldman Suchs, Nike, Intel, Google, Orange, Accenture, Electrolux, Allegro, Glovo та ін.) та найкращих технічних університетів Польщі та світу. Почесними гостями відкриття були: мер Варшави – Рафал Тшасковський, заступник Посла США в Польщі – Деніел Лоутон, екс-Президент Киргизької Республіки – Роза Отунбаєва, Юстина Орловська – Уповноважена Прем’єр-міністра з питань GovTech, керівниця GovTech Center.

В складі делегації з України було 200 учасниць, з них біля 100 учасниць з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Українських студенток, аспіранток та науковиць особливо тепло зустріли бурхливими оплесками, підтримали та засудили війну росії проти України.

Підкреслимо, що в цьому році в залі на саміті серед учасників та спікерів було більше ніж раніше чоловіків.

На саміті було багато цікавих дискусій та тематик, таких як: лідерство під час криз , зростання та навчання лідерів у часи нестабільності; чи потрібно лідерам та менеджерам набути певних навичок, щоб добре працювати в реальності, з якою ми зараз стикаємося; чим відрізняється управління організаціями, технологіями та людьми, коли виникають кризи; яка роль жіночого лідера в цій ситуації та ін.

          Швидко промайнули 2 насичені дні для учасниць на саміті, де вони отримали відповіді на свої питання, підвищили свої навички, мали корисні для майбутньої професії зустрічі на семінарах провідних фахівців IT-галузі.

          Щира подяка польським організаторам саміту.