Новини ДМС

Візит делегації Республіки Ірак

30 вересня 2022 р. КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Посольства Республіки Ірак в Україні у складі Тимчасово Повіреного, Повноважного Міністра д-ра Таан Хуссейн Аббас Хусейна та члена громадської організації “Іранський дім”, директора ТОВ “СТІ” Аль Мзіраві Ахмед Маліка.
Гості традиційно ознайомилися з інфраструктурою нашого університету, побували в Державному політехнічному музеї України при КПІ ім. Ігоря Сікорського та оглянули експозицію Відділу авіації і космонавтики музею.
Після цього іракська делегація зустрілась з представниками КПІ ім. Ігоря Сікорського. Від нашого університету у зустрічі взяли участь проректор з міжнародних зв’язків проф. Сергій Сидоренко, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін, помічник ректора Богдан Дуда, заступник директора Центру міжнародної освіти КПІ Ім. Ігоря Сікорського Віталій Овєчкін.
Домовлено про співпрацю по збільшенню кількості громадян Іраку, які будуть навчатися в КПІ (з 1967 року у КПІ навчалось 154 студенти з Іраку, з них 64 отримали дипломи).
Посольство буде сприяти в укладанні Угод з 2-3 університетами в Іраку, з яких і будуть направлятися іракські громадяни на навчання до КПІ.
Досягнуто також домовленості про подальші контакти.