Новини ДМС,  Проектна діяльність

ООН: Вища освіта та глобальні виклики

 

24 жовтня 2022 року в штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй на запрошення від UNAI відбувся захід – Вища освіта та багатосторонність: академічні кола у відповідь на глобальні виклики.

Мета заходу – висвітлити діяльність університетів і коледжів в усьому світі щодо глобальних викликів; з’ясувати, що означає багатосторонність для вищих навчальних закладів та як діяльність цих закладів сприяє здійсненню заходів Організації Об’єднаних Націй; обговорити низку питань – Як покращити відносини між академічними колами та Організацією Об’єднаних Націй? Яка роль відводиться викладачам та студентам?

У заході, який відбувався у прямій трансляції приймали участь і представники КПІ імені Ігоря Сікорського.

Учасники заходу обговорили, зокрема, такі питання:  про необхідність навчати експертів для ООН, максимально використовувати досвід студентів до програм, що сприятимуть досягненню Цілей сталого розвитку ООН.  Передбачається, що університети повинні відігравати активну роль, як у розробці навчальних програм, курсів у координації та співпраці з органами ООН. Зокрема, запропоновано створити спільну платформу для підтримки студентських проєктів, оскільки їхні погляди мають вплив на майбутнє. Також під час панельних дискусій обговорювались і питання доступу до засобів генерації й передачі знань, деколонізації не тільки навчальних програм з огляду на різні соціальні та культурні аспекти, але й освітніх систем у цілому.

Більш докладно на сайті:

https://www.un.org/en/higher-education-and-multilateralism-academia-responding-global-challenges?mc_cid=d19825771d&mc_eid=6c1a6d2f4

Запис трансляції на каналі United Nations Academic Impact: Higher Education and Multilateralism: Academia Responding to Global Challenges