Новини ДМС,  Проектна діяльність

Україна долучилась до Асоціації COST

 

Україна стала 39-м повноправним членом Асоціації COST (European Cooperation in Science and Technology) , яка надає інноваторам і дослідникам можливість долучитись до мережі COST Action, створеної для покращення здатності вирішувати наукові, технологічні та суспільні виклики. 

Асоціація COST (Європейське співробітництво в галузі науки та техніки) — міжнародна некомерційна асоціація зі штаб-квартирою у Брюсселі, яка фінансується в межах Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». 

Асоціація допомагає об’єднати дослідницькі ініціативи в Європі та за її межами, дозволяє науковцям та інноваторам розвивати свої ідеї в будь-якій галузі науки та технологій, ділячись ними з колегами. Мережа COST Action працює за принципом «знизу вгору» і об’єднує науковців та інноваторів для підтримки протягом 4 років досліджень відповідно до обраної теми.  

28 жовтня відбулась сесія асоціації з інформування українських дослідників та інноваторів про роль COST та її можливості, поширення передового досвіду співпраці, а також порядок подачі заявок на участь у спільних заходах. 

Більш детально про Асоціацію COST та мережу COST Action можна дізнатись за посиланнями:  

https://www.cost.eu/about/about-cost/ 

https://www.cost.eu/cost-events/cost-info-day-ukraine-2022/