ENHANCE,  Новини ДМС

Хакатон ENHANCE 2024 у Варшавському технологічному університеті

У травні у Варшавському технологічному університеті (WUT) відбулися хакатони ENHANCE, які зібрали найсвітліших умів з усієї Європи. Захід, організований Студентським урядом WUT, Науковим гуртком біотехнології Herbion та Центром міжнародного співробітництва у співпраці зі студентськими колами Варшавської школи економіки, на заході одночасно відбулися два міжнародних хакатони: Smart City Challenge та BioHackathon.

З понад 540 заявок було відібрано 91 учасника, які брали участь у заході. Ці учасники представляли 13 європейських університетів, у тому числі Chalmers University of Technology, ETH Zurich, Gdańsk University of Technology, Norwegian University of Science and Technology, Politecnico di Milano, Rhine-Westphalia Technical University of Aachen, Technische Universität Berlin, Technische Universiteit Delft, Universitat Politècnica де Валенсія, Варшавський технологічний університет, Національний технічний університет України (Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського), Національний університет «Львівська політехніка» та Варшавська школа економіки.

Завдяки фінансуванню Національного агентства академічних обмінів Польщі NAWA в обох хакатонах взяли участь 14 студентів з України, а саме студенти з Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та Національного університету «Львівська політехніка», які є асоційованими партнерами ENHANCE,

Надзвичайна популярність та успіх хакатонів серед студентів університетів-партнерів ENHANCE підкреслюють ефективність ініціативи. Спочатку задумані під час зустрічей студентського форуму ENHANCE, хакатони демонструють переваги тісної співпраці зі студентами для створення цікавих і ефективних можливостей. Такий підхід гарантує, що діяльність не тільки збагачує навчальні подорожі студентів, але й забезпечує реальні переваги та досвід.

ENHANCE Smart City Challenge мав на меті об’єднати студентів технічних і бізнес-класів для створення інноваційних рішень для сучасних міських проблем. Водночас ENHANCE BioHackathon спонукав учасників до розробки креативних рішень для існуючих екологічних проблем.

В рамках командоутворення члени біотехнологічного дослідницького клубу Herbion компанії PW організували польову гру для учасників BioHackathon, ознайомивши їх з концепцією циркулярної економіки. Під час інавгурації в п’ятницю Гжегож Робак, директор Центру міжнародного співробітництва WUT, привітав учасників, які потім були розділені на міжнародні проектні групи для інтенсивної роботи протягом наступних 48 годин.

Учасники Smart City Challenge отримали переваги від наставницьких сесій і лекцій на такі теми, як генерація ідей, презентації та створення продукту. Учасники BioHackathon відвідали серію лекцій про циркулярну економіку та валорізацію відходів, які прочитали експерти з наукових кіл та промисловості.

Завершився хакатон паралельними пітчингами, під час яких команди представляли свої проекти журі. До складу журі Smart City Challenge увійшли Лукаш Двуліт, Гжегож Ганчевський, Войцех Єзнах, Маріуш Зієя та Агата Жак. Проекти BioHackathon оцінювали професор Йоанна Цесла, професор Агнешка Гадомська-Гаядгур, доктор філософії, Анна Юліано, доктор філософії, Катажина Домковська-Сусфал, доктор філософії, і Каміль Вєржховскі, доктор філософії.

Головну нагороду конкурсу Smart City Challenge отримала команда з ETH Zurich, NTNU, TUB і WUT за проект «LIMPIFY», спрямований на прибирання сміття в усьому місті. Перший приз BioHackathon отримав команда за проект із перетворення недопалків на гіалуронову кислоту за допомогою бактерій.

Переможці отримали чек на 2000 євро, інші учасники були нагороджені подарунками та дипломами. Спонсорами заходу виступили ENHANCE, NAWA, Польська національна торгова палата електроніки та телекомунікацій, LG Energy Solution Wrocław Sp. z oo та Red Bull.

Джерело інформації: https://enhanceuniversity.eu/enhance-hackathon-2024-at-warsaw-university-of-technology/