Новини ДМС

Cтартова зустріч проєкту NURECAB EURATOM WP 2023-2025

5-6 вересня 2024 року в Києві відбулася стартова зустріч проєкту NURECAB (“EU-UA Nuclear Research and Education Capacity Building”, GA# 101173510), що офіційно розпочала реалізацію проєкту в межах Робочої Програми EURATOM на 2023–2025 роки.

Захід cкладався з двох частин, об’єднуючи представників консорціуму NURECAB та зацікавлених сторін з України та Європейського Союзу.

Участь у заході взяли представники Європейської Комісії за Програмою Євратом, Cпільного дослідного центу Європейської Комісії, Міністерства освіти і науки України, Офісу Горизонт Європа в Україні, Європейського ядерного товариства, Європейської мережі ядерної освіти, АТ “НАЕК “Енергоатом”, а також провідних українських університетів і дослідницьких центрів.

5 вересня пройшла відкрита частина заходу, на якій представники координатора та партнерів консорціуму NURECAB представили план реалізації проєкту, який полягає у заходах із підтримки ядерної освіти в Україні та інтеграції української наукової спільноти до Програми досліджень і навчання Євратом. У другій половині дня партнери проєкту зосередилися на внутрішніх обговореннях, присвячених роботі над окремими робочими пакетами (WP1, WP2, WP3, WP4, WP5) проєкту.

Другий день зустрічі, що проходив у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, розпочався з засідання робочої групи WP6 та обговорення адміністративних питань проєкту. Після підведення підсумків робочої зустрічі, учасники мали змогу взяти участь в екскурсії до ядерного навчального центру НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

В результаті стартової зустрічі був обговорений дії щодо реалізації планів та досягнення цілей першого року виконання проєкту NURECAB. Найближчі заходи від проєкту у вересні-жовтні 2024:

  • Участь у VI Міжнародній конференції “Перспективи впровадження інновацій у атомну енергетику”, 26-27 вересня 2024 року, м. Київ;
  • NURECAB workshop “UA and EU nuclear education trends and nuclear industry prospects”, 10 жовтня 2024, м. Київ;
  • Організація української частини Європейського дня вчителя за напрямом термоядерного синтезу, 11 жовтня 2024, on-line .

Відеозапис стартової наради можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=oq9wsUV1Nto.

Матеріали стартової наради:

Джерело: https://uaineuratom.com.ua/vidbulas-startova-zustrich-proektu-nurecab-euratom-wp-2023-2025