GISU,  Новини ДМС

Стартують програми Академії цифрових технологій та підприємництва GISU

Щоб приєднатися в якості слухача, необхідно зареєструватися до 17:00 вечора напередодні заходу https://forms.office.com/r/wyeBJCS9SS.

 

  • На шляху до розвитку управління Інтернетом речей у системах «Human-in-the-Loop» та штучного інтелекту

11 вересня 2024 року
15:00-17:00 пекінський час, 10:00-12:00 київський літній час 

Ця програма представляє та аналізує інноваційну систему для управління платформами Інтернету речей (IoT) та штучного інтелекту (AI) на основі парадигми Human-in-the-Loop. Наше рішення було реалізовано та перевірено на тестовому стенді, який також був побудований для моніторингу оточення студентів з метою покращення їхньої академічної успішності за допомогою систем штучного інтелекту, що працюють в циклі (Human-in-the-Loop AI). Таким чином, система складається з безлічі різних датчиків, які вбудовані в різні фізичні пристрої. З огляду на це, ця програма також досліджуватиме концепцію управління мережею Інтернету речей з цих різнорідних пристроїв та оцінюватиме шлях, яким слід йти, враховуючи компоненти, що вже існують у системі.

Професор Хорхе Са Сільва отримав ступінь доктора філософії в галузі інформатики в 2001 році в Університеті Коїмбри. Він є доцентом з габілітацією на кафедрі електротехніки та комп’ютерної інженерії (DEEC) факультету наук і технологій Університету Коїмбри та науковим співробітником Інституту системної інженерії та комп’ютерів у Коїмбрі (INESC Coimbra). Він був запрошеним професором у кількох міжнародних університетах, а його основні наукові інтереси – Інтернет речей, мережеві протоколи, «людина в циклі» та бездротові сенсорні мережі. Він був науковим керівником 12 аспірантів (завершено), двоє з яких в іноземних університетах, і виступав в якості рецензента з публікаціями в провідних конференціях і журналах у своїх областях знань. Його публікації включають дві книги, п’ять розділів у книгах та понад 170 статей у реферованих національних та міжнародних конференціях та журналах. Він брав участь у європейських ініціативах та проектах, в деяких з яких був керівником. Він брав активну участь в організації кількох міжнародних конференцій та семінарів (наприклад, був головою семінару IFIP Networking 2006, генеральним співголовою EWSN 2010, генеральним співголовою Mobiquitous 2015, генеральним віце-головою WoWMoM 2016, генеральним головою ACM Senys 2021), а також був залучений до програмних комітетів національних та міжнародних конференцій. Він є старшим членом IEEE та ліцензованим професійним інженером.

 

  • Тренінг для волонтерів-агентів з охорони психічного здоров’я на роботі

12 вересня 2024 року
15:00-17:00 пекінський час, 10:00-12:00 київський літній час

Уряди та інституції заохочують дослідження у сфері запобігання самогубствам. Для досягнення цієї мети наша команда вважає за необхідне пропагувати психічне здоров’я у всіх сферах (робота, школа, асоціації, медіа тощо). Робоче місце, в яке ми вкладаємо значну частину свого часу та енергії, є ідеальним місцем для навчання волонтерів діяти та розпізнавати ознаки проблем з психічним здоров’ям, а також надавати підтримку та перенаправляти працівників до служб охорони здоров’я. 

Ця програма включає наступні теми: Здоров’я, психічне здоров’я та здоров’я на роботі; Факти про проблему самогубства, передумови та розпізнавальні ознаки; Відповідальність кожної людини бути обізнаною про першу допомогу при психічних розладах; Навчання для волонтерів з охорони здоров’я на роботі; Як виміряти ефективність та повторити досвід в інших умовах.

Дослідницька група PROSAM (Promotion of Mental Health) складається з науковців у галузі психопатології, медицини, освіти, інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ), що застосовуються в охороні здоров’я.

Доктор Сантьяго Гаскон – керівник програми, доктор Гільєрмо Паласіос, доктор Анабель Маркес, доктор Адріан Алакреу, Яго Перес-Монтесінос і Наталія Гаскон з Університету Сарагоси.  Доктор Сантьяго Гаскон має ступінь з психології та докторську ступінь з юридичної та судової медицини Університету Сарагоси. Він є професором кафедри психології та соціології в Університеті Сарагоси і викладає такі предмети, як психопатологія (ступінь з психології), деонтологія (магістр загальної психології здоров’я) та методи комунікації та вдосконалення (магістр з профілактики професійних ризиків). Він є головним дослідником проекту PROSAM (Сприяння психічному здоров’ю, що фінансується урядом Арагону) і отримав Національну наукову премію «Фонду Лафуркад-Понсе» за роботу з виявлення агресивних установок, що передують шкільному булінгу. Він є автором численних публікацій: книг, статей, доповідей і повідомлень на міжнародних конгресах, присвячених насильству в робочому та освітньому середовищі, процесу вигорання у працівників, а також адаптації за допомогою дитячого екзоскелета у дітей з церебральним паралічем. Він керував дев’ятьма докторськими дисертаціями і є керівником ще трьох дисертацій у цих галузях досліджень. Він стажувався в Гарвардському університеті (США), Лісабонському університеті (Португалія), Міланському університеті (Італія) та Університеті Гвадалахари (Мексика), проводив семінари та наукові конференції на тему психосоціальних факторів у робочому та освітньому середовищі. Він є членом Іспанської психологічної ради, Бразильської національної дослідницької ради та Керівної ради Американської дослідницької мережі з вивчення психосоціальних факторів.