Новини ДМС

Київська політехніка співпрацюватиме з Amazon Web Services

Сучасні технології й інновації, безпечні хмарні сервіси і технології та доступ до навчальних платформ для студентів і викладачів з акцентом на тренди штучного інтелекту. Київська політехніка може отримати доступ до широкого спектру хмарних технологій та ІТ-сервісів від Amazon Web Services – найбільш гнучкого та безпечного середовища хмарних обчислень, доступного сьогодні.

27 вересня 2024 року делегація Amazon Web Services на чолі з Ліамом Максвеллом, директором з цифрових трансформацій у державному секторі AWS, вперше відвідала Україну після початку повномасштабного вторгнення.

До зустрічі приєдналися представники державного сектору, провідні українські підприємці та бізнесмени. Разом із науковцями КПІ вони планують розвивати спільні стартап-проєкти, використовуючи хмарні технології Amazon. Серед ключових пріоритетів — зміцнення економічної стійкості та післявоєнна відбудова України.

«Я дуже вдячний компанії Amazon, зокрема Ліаму і Пітеру, за те, що приїхали і відвідали КПІ. Це дуже важливий візит, оскільки він показує про те, що великі компанії світу цікавляться діяльністю нашого найбільшого технологічного вищого навчального закладу України», — зазначив Олександр Маріковський, голова підкомітету з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Amazon Web Services та Київська політехніка будуть співпрацювати для розвитку хмарних технологій, цифрової трансформації та інновацій в університеті. Також студенти та співробітники КПІ матимуть можливість безперервно реалізовувати свої наукові проєкти, попри труднощі та виклики, спричинені воєнними умовами.

«Ми знаємо, яка у нас зараз енергостабільність в мережах під час цих бомбардувань, а нам потрібно виконувати наші наукові проєкти в умовах, коли постійно зникає світло. По-перше, компанія Amazon може забезпечити нам доступ до інфраструктури своїх ресурсів. По-друге, це платформа для навчання моделей штучного інтелекту. Як ми знаємо, такі моделі зараз використовуються на фронті, і ми активно працюємо в цьому напрямку», — сказав Сергій Стіренко, проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського.
 
Відео візиту можна переглянути за посиланням