Європейський простір,  Новини ДМС

34-та щорічна конференція та виставка European Association for International Education

З 17 по 20 вересня 2024 року в Тулузі, Франція, відбулася 34-та щорічна конференція та виставка European Association for International Education (EAIE), яка зібрала понад 7,300 учасників з більш ніж 110 країн світу. Захід був спрямований на розвиток міжнародної співпраці у сфері вищої освіти та підтримку інтеграції культурної компетентності та критичного мислення у навчальні програми.

Понад 70 сесій Конференції були присвячені ключовим проблемам інтернаціоналізації, зокрема стратегіям залучення іноземних студентів, розвитку міжнародних партнерств тощо.

Понад 900 організацій з усіх куточків світу представили свої різноманітні пропозиції на понад 250 стендах, перетворивши виставковий зал на мозаїку барвистих ідей і інновацій. Разом з груповими стендами Словаччини, Словенії, Китаю, Японії, Швеції, Фінляндії, Естонії, Австралії, Індонезії, Швейцарії, Ірландії та інших, Україна представила на своєму стенді Ukrainian Higher Education провідні українські заклади вищої освіти – КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНУ ім. Тараса Шевченко, Харківський національний університет імені В. Каразіна, Сумський державний університет, Мукачівський державний університет, Запорізький національний технічний університет, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Донбаський державний педагогічний університет, Державний університет морського та внутрішнього мореплавства імені адмірала Макарова, Полтавську політехніку, Чернігівську політехніку та інші.

Загалом 18 українських ЗВО мали нагоду представити свої досягнення в сфері міжнародної освіти.

Участь українських ЗВО у цій події відбулась завдяки активній участі Національного офісу ERASMUS+ в Україні, ДП «УДЦМО», та підтримці European Association for International Education та Міжнародного офіса Лейбніцького університету Ганновера в рамках проекту “Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation (MoI Ukraine)”

Директор Центру міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського представив освітні та наукові можливості КПІ ім. Ігоря Сікорського для учасників виставки, налагодив робочі контакти з низкою провідних університетів та компаній в сфері міжнародної освіти, а також прийняв участь у низці воркшопів та сесій під час проведення конференції.