GISU,  Анонси подій,  Новини ДМС

Захід Міжнародної Академії GISU  “Розумні міста: минуле, сьогодення, майбутнє”

15 жовтня 2024 р. з 10:00 до 12:00 за київським часом у межах Академії цифрових технологій і підприємництва Альянсу GISU колектив науковців факультету менеджменту і маркетингу Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” запрошує до участі в освітній програмі “Розумні міста: минуле, сьогодення, майбутнє”.

Програму буде вести професор Сергій Войтко за участі доценток Ярослави Глущенко, Наталії Скоробогатової та Наталії Черненко.

Приєднуйтесь до Zoom-зустрічі за посиланням:

https://us06web.zoom.us/j/86369288298?pwd=bqgskKXvqi4qw6eSgAbtDrhzVUggQ9.1

ID зустрічі: 863 6928 8298

Пароль: 278384

Нижче наводиться опис лекції та інформація про доповідачів.

Створення та розвиток розумних міст – це тренд сучасного розвитку, що базується на інноваційних технологіях. Оптимізація різних сфер життєдіяльності, таких як транспорт, енергетика, інфраструктура та інші, потребує значних обсягів інвестицій. Інвестиційна підтримка повинна враховувати соціально-економічні, екологічні та технологічні виклики середовища проживання людини. Тому розумні міста мають підвищувати якість життя та зменшувати споживання ресурсів. Це функція місцевої влади, яка може реалізовувати економічні, екологічні, енергетичні, фінансові та соціально-культурні ініціативи на основі стандарту ISO 37123:2019.

Ризикологія для розумних міст стає базовим аспектом у процесі прогнозування можливих труднощів та визначення шляхів їх вирішення. Цьому сприяє використання інструментарію індексного методу та системи критеріїв оцінки. Комплексний аналіз ризиків висвітлює ключові виклики, які можуть виникнути під час реалізації проектів «розумного міста». Звертається увага на роль сучасних технологій, економічні аспекти та соціокультурні виклики. Ідентифікація цих викликів дає можливість розробити ефективні стратегії та рекомендації щодо управління територією та зниження ризиків при розвитку розумних міст. Актуальним є техніко-технологічний супровід через сенсори взаємодії людини та елементів середовища проживання. Цивілізація розвивається в контексті Next Normality і Smart City є частиною переходу від Індустрії 4.0 до Суспільства 5.0.

Сергій Володимирович Войтко, професор, доктор економічних наук, завідувач кафедри міжнародної економіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».  Наукові напрями: Сталий розвиток, міжнародна економіка, електроніка, R&D, управління виробництвом Індустрії 4.0. Науковий керівник навчально-наукової лабораторії світової економіки, регіоналістики та мікроекономіки Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку; голова Комісії з питань комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності КПІ ім. Ігоря Сікорського; член Вченої ради факультету менеджменту та маркетингу та Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського. Керівник науково-дослідної групи молодих вчених «Економіка високотехнологічних підприємств».