Новини ДМС

Встановлення «каменю спотикання» з нагоди вшанування пам’яті Георгія Бріфа

В КПІ імені Ігоря Сікорського було встановлено «камінь спотикання» з нагоди вшанування пам’яті викладача КПІ імені Ігоря Сікорського Георгія Бріфа та жертв Голокосту. Чоловік загинув разом з дружиною-єврейкою у вересні 1941 року в Бабиному Яру.

Встановлення «каменів спотикання» було розпочато в рамках проєкту «Один камінь, одне життя – 80 каменів спотикання для Києва» та був ініційовано Посольством Німеччини в Києві й реалізовано у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту за підтримки Київської міської державної адміністрації та Goethe-Institut в Україні.

Цей проєкт націлений на просвітницьку роботу шляхом залучення школярів та студентів. Наскільки відомо, Георгій Карлович Бріф працював у головному корпусі й жив в одному з будинків професорсько-викладацького складу КПІ ім. Ігоря Сікорського на території інституту.  Більше інформації про життя Георгія Бріфа можна дізнатись за покликанням на офіційний сайт http://kyivstones.org/heorhii-karlovych-brif/, а також про біографії інших жертв Голокосту, пам’ять яких буде вшанована в рамках проєкту меморіалами по всьому Києву.

Як проходила церемонія «встановлення каменю» спотикання дивіться у відео