Новини ДМС

Міжнародний тиждень 30 січня – 4 лютого 2022

Події за тиждень: 

  1. Представництво Європейського Союзу в Україні інформує про започаткування у 2022 р. нового багаторічного освітнього проєкту «Єврошколи», який триватиме до 2025 р. (Оголошення про відбір учасників опубліковане на сайті Представництва).  

Більше: https://icd.kpi.ua/?p=10515 

  1. Розпочато прийом документів на стипендіальну програму «CSC – стипендія КПІ імені Ігоря Сікорського»-2022 . 

Громадяни Китайської Народної Республіки (КНР), які закінчать університети в 2022 році і бажають вступити на програми магістра або доктора філософії КПІ імені Ігоря Сікорського, можуть подати заявку на отримання стипендії від Китайської стипендіальної ради. 

Більше: https://istudent.kpi.ua/ru/3915-2/ 

  1. Триває практика роботи керівного складу ДМС та структур проректора з науки в глибинних наукових осередках (низових ланках) з керівниками 103 кафедр, міжнародних офісів, 272 діючих наукових груп університету з метою надання допомоги в написанні проєктних пропозицій до конкурсів міжнародних проєктно-грантових програм. 

Більше: https://ipd.kpi.ua/ 

  1. Наприкінці грудня всесвітньо відома міжнародна аналітична агенція в галузі вищої освіти QS Quacquarelli  Symonds традиційно оприлюднила рейтинг на 2022 рік найкращих університетів Європи, Середньої Азії та країн, що розвиваються (QS EECA). Загалом до цього рейтингу ввійшло 450 закладів вищої освіти. КПІ ім. Ігоря Сікорського знов увійшов у його першу сотню. Понад те, він поліпшив і своє в ній місце, піднявшись на 3 сходинки вгору – з 66 на 63 місце. 

Більше: https://kpi.ua/2022-qs-quacquarelli 

  1. 21 січня відбулися збори китайських студентів з метою обрання керівництва земляцтва китайських студентів у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.  

Після активного обговорення та у результаті відкритого голосування було обрано:  

Голова земляцтва: Дуань Маньтан – стажист ІМЗ. 

Заступники Голови земляцтва:   Шен Гоцін – 5 курс ФЕА 

Сун Цзенги – 5 курс ФБТ 

Цзян Ліюань – слухачка ПВІ 

Керівництво земляцтва китайських студентів буде залучено до організації і активізації участі в органах студентського самоврядування та в культурно-просвітницьких заходах для іноземних студентів, які планується здійснювати в університеті 

Більше: https://t.me/cie_kpi/316