Проектні можливості

Звернення до науковців КПІ щодо міжнародної проектно-грантової діяльності

 

Шановні колеги!

Вже понад місяць на території нашої держави йде повномасштабна війна, яка повністю зруйнували наше щоденне життя. Багато із Вас в пошуках безпеки змушені були залишити Київ і навіть Україну.

Втім життя продовжується і ми маємо працювати, щоб забезпечити безпеку нашої держави зараз – через підготовку кваліфікованих кадрів для відбудови економіки та через продовження наукових досліджень.

Шановні, колеги, звертаємось до Вас у зв’язку із новими можливостями для України, для вчених КПІ отримати фінансування своїх проектів за рахунок європейських проектно-грантових програм.

З боку європейських структур кон’юнктура для успішної участі проектів від вчених України (зокрема, – від вчених КПІ) складається таким чином, що проектам від вчених України буде надано сприятливого розгляду. Давайте спробуємо допомогти державі в цілому і КПІ, зокрема.

Ми запрошуємо Вас до підготовки проектних пропозицій і до їх подачі на конкурси програм ЄС “Горизонт Європа”, ERASMUS+ KA2 (розвиток потенціалу вищої школи), до програми NATO “Наука заради миру і безпеки” та ін.

У тих вчених КПІ, які в даний час працюють за кордонами України, є додаткові можливості для входження до складу консорціумів зарубіжних вчених, які саме і подають проектні пропозиції до конкурсів європейських програм.

І цим теж можна скористатися.

З відомостями про оголошені в даний час конкурси європейських програм можна ознайомитися за посиланнями:

  • Відкриті та майбутні конкурси програми “Горизонт Європа” – посилання;
  • Відкриті та майбутні конкурси програми “Еразмус+” – посилання;
  • Грантові програми Вишеградського фонду – посилання;
  • Грантові пропозиції від Польської академії наук в межах ініціативи“Research in Poland”посилання;
  • Відкриті конкурси та інша актуальна інформація від Німецького науково-дослідницького співтовариства – посилання;

Крім того такі відомості розміщуються на інформресурсах Відділу координації міжнародної проєктної діяльності (https://ipd.kpi.ua/) та Національного контактного пункту, що діє при КПІ (https://ncp.kpi.ua/uk/), а також сайті департаменту міжнародної діяльності (https://icd.kpi.ua/).

Актуалізований перелік відкритих конкурсів міжнародних програм “Горизонт Європа”, NATO “Наука заради миру і безпеки”, ERASMUS+ KA2 та ін. буде розміщуватись за посиланнями: https://ipd.kpi.ua/ та https://ncp.kpi.ua/uk/, а також https://icd.kpi.ua/?page_id=6647 та https://icd.kpi.ua/?page_id=6652

В разі здійснення наукової роботи закордоном просимо Вас не забувати вказувати не лише свою приналежність як автора до КПІ, а й по можливості зазначати КПІ як установу-співвиконавця.

Запрошуємо до спільної злагодженої роботи.