Новини ДМС

Сайт DAAD для українських студентів, дослідників

 

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) запустила веб-сайт «Національного академічного контактного пункту в Україні», який пропонує вичерпну інформацію та допомогу для українських студентів та науковців. 

Під час запуску веб-сайту президент DAAD Джойбрато Мукерджі сказав: «З постійним збільшенням кількості людей з України, які шукають притулку, захисту, а також продовження свого навчання чи академічної кар’єри в Німеччині, наслідки російської загарбницької війни стають дедалі ближчими до німецьких університетів. 

«Наразі ми припускаємо, що до 100 000 українських студентів та науковців потребуватимуть підтримки та академічних перспектив у Німеччині найближчим часом. Для цього потрібні програми підтримки та центральний академічний інформаційний пункт для українців». 

«На прохання Постійної конференції міністрів освіти та культури земель Федеративної Республіки Німеччина та за підтримки Федерального міністерства освіти ми швидко запустили веб-сайт «Національного академічного контактного пункту – Україна», – пояснив Мукерджі. 

«На ньому студенти-біженці та науковці можуть знайти необхідну інформацію для свого перебування в Німеччині. Крім того, ми надаємо їм різноманітні варіанти підтримки від німецьких академічних організацій та університетів». 

Веб-сайт Контактного пункту містить інформацію для українських студентів та науковців про проживання, вступ до університету, навчання та дослідження та повсякденне життя в Німеччині. Він доступний німецькою та англійською мовами, а українська версія постійно розширюється. 

Для українських студентів веб-сайт покликаний стати довідником по німецькій системі вищої освіти. Він також пропонує платформу для німецьких вищих навчальних закладів та науково-дослідних закладів, щоб представити їх широкий спектр підтримки в стислій та структурованій формі. 

Окрім прямих пропозицій допомоги, для українських студентів та науковців доступні німецькі університети, Альянс наукових організацій Німеччини та інші установи й організації системи вищої освіти та наукових досліджень, а також студентські асоціації та фонди. 

На даний момент на сайті вже можна знайти близько 60 пропозицій підтримки, які постійно оновлюються та доповнюються додатковими пропозиціями. 

Окрім веб-сайту, Національний академічний контактний пункт в Україні пропонує цільову інформацію для індивідуальних запитів на основі консультаційних послуг DAAD. Тут українські студенти та науковці можуть зв’язатися з DAAD безпосередньо українською мовою – доступ інтегрований у веб-сайт. 

Університети, дослідницькі організації та фонди також можуть надсилати свої пропозиції підтримки студентам і дослідникам прямо до DAAD. 

«З початку російської атаки на Україну DAAD вже отримав і відповів на понад 1000 запитів усіма каналами зв’язку», – каже Урсула Пейнтнер, директор з комунікацій DAAD. «Тому ми наполегливо працюємо над розширенням наших консультаційних послуг і незабаром будемо пропонувати додаткові поради українською з основних питань доступу до університетів, навчання та досліджень у Німеччині». 

Веб-сайт Національного контактного пункту: https://www.daad-ukraine.org 

Джерело інформації: 

https://www.universityworldnews.com/post.php?story=2022041309494420