GISU,  Анонси подій,  Новини ДМС

“Людина в інтернеті майбутнього” – нова лекція від Академії GISU

Ми раді запросити вас на чергову лекцію в рамках програми Академії цифрових технологій та підприємництва GISU, яка відбудеться у середу, 15 травня, з з 10:00 до 12:00 за київським часом.

Тема лекції: Людина в майбутньому інтернеті

Лектор: Професор Хорхе Са Сільва з Університету Коїмбри (Португалія)

Ми переживаємо безпрецедентний технологічний прогрес, що дозволяє нам розширювати наші інструменти та прилади за рахунок інтелектуальних, сенсорних та комунікаційних можливостей. Ця ідея почалася з концепції “Інтернету речей”. Однак постійний прогрес у мініатюризації обчислювальних засобів дозволив нам вийти за рамки простого маркування та ідентифікації і інтегрувати обчислювальні ресурси безпосередньо в ці об’єкти, що робить наші інструменти фактично “розумними”. Проте існує мало наукових робіт, які розглядають людину як невід’ємну частину цих кіберфізичних систем, що працюють на основі Інтернету речей. Ця програма має на меті обговорити, як ми можемо скористатися перевагами інтелектуальних систем і обчислювальних платформ, таких як смартфони та пристрої Інтернету речей, які інтенсивно використовуються людьми в їх повсякденній діяльності, щоб побудувати не просто Інтернет речей, а “Інтернет для всіх” – соціально-технологічний Інтернет, який розглядає людські параметри, такі як дії, поведінка, навички, задоволеність, емоції і прагнення звичайного користувача, Людини, як частину більш масштабних систем.

Професор Хорхе Са Сільва отримав ступінь доктора філософії в галузі інформаційної інженерії в 2001 році в Університеті Коїмбри. Він є доцентом з габілітацією на кафедрі електротехніки та комп’ютерної інженерії (DEEC) факультету наук і технологій Університету Коїмбри та науковим співробітником Інституту системної інженерії та комп’ютерів у Коїмбрі (INESC Coimbra). Він був запрошеним професором у кількох міжнародних університетах, а його основні наукові інтереси – Інтернет речей, мережеві протоколи, “людина в циклі” та бездротові сенсорні мережі. Він був науковим керівником 12 аспірантів (завершено), двоє з них – в іноземних університетах, а також виступав рецензентом публікацій у провідних конференціях та журналах у своїх галузях знань. Його публікації включають дві книги, п’ять розділів у книгах та понад 170 статей у реферованих національних та міжнародних конференціях та журналах. Він брав участь у європейських ініціативах та проектах, в деяких з них був керівником. Він брав активну участь в організації кількох міжнародних конференцій та семінарів (наприклад, був головою семінару IFIP Networking 2006, генеральним співголовою EWSN 2010, генеральним співголовою Mobiquitous 2015, генеральним віце-головою WoWMoM 2016, генеральним головою ACM Senys 2021), а також був залучений до програмних комітетів національних та міжнародних конференцій. Він є старшим членом IEEE та ліцензованим професійним інженером.