Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Пропозиції Німецького дослідницького фонду

 

Німецький дослідницький фонд (Deutsche Forschungsgemeinschaft – DFG) є головною незалежною організацією, що фінансує дослідження в Німеччині. Він обслуговує всі галузі науки, фінансуючи дослідницькі проекти в університетах та інших науково-дослідних установах.

DFG є асоціацією приватного права. До її членських організацій входять дослідницькі університети, неуніверситетські дослідницькі установи, такі як Товариство Макса Планка, Товариство імені Фраунгофера, Асоціація Гельмгольца та Асоціація Лейбніца, академії наук і гуманітарних наук, а також ряд наукових асоціацій.

DFG має поточний річний бюджет у розмірі 3,3 млрд. євро, який надається переважно федеральним урядом Німеччини (69 %) і державами (30%), але також включає кошти ЄС та приватні пожертви.

Контактна інформація:

Kennedyallee 40 53175 Bonn, Germany Postal address: 53170 Bonn, Germany

Tel.: + 49 228 885-1 Fax: + 49 228 885-2777 postmaster@dfg.de  ∙ www.dfg.de  

 

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ В ПРОГРАМІ ВАЛЬТЕРА БЕНДЖАМІНА ДЛЯ ДОСЛІДНИКІВ-БІЖЕНЦІВ

 

I Загальна інформація

1 Мета

Німецький дослідницький фонд підтримує дослідників біженців у подачі заявки на посаду в німецькій дослідницькій установі в рамках існуючої програми Вальтера Бенджаміна (див. форму 50.10). Метою фінансування є інтеграція їх в академічну систему Німеччини. За цією програмою можна подавати пропозиції з усіх дисциплін, і ви можете вільно обирати тему свого дослідження.

Вимогою програми є завчасна індивідуальна домовленість з дослідником у приймаючій установі, де буде проводитися проект, щодо того, як ви можете отримати підтримку в цьому проекті та у вашій подальшій кар’єрі.

2 Обсяг фінансування

Фінансування надається для дослідницького проекту тривалістю не більше двох років, який буде здійснюватися в Німеччині за рахунок фінансування посади в категорії постдока (так звана посада Вальтера Бенджаміна). Якщо ви досягнете успіху, ви отримаєте роботу в науково-дослідній установі, яка фінансується DFG, і ця дослідницька установа буде вашим роботодавцем.

Крім того, надбавка у розмірі 250 євро на місяць також буде надаватися на прямі витрати на проект, витрати на відрядження та витрати на. Якщо відповідна публікація результатів вашого проекту вимагає використання книжкового формату з високими витратами на виробництво, відповідні кошти можуть бути виділені додатково.

Решту коштів, необхідних для виконання проекту, має надати приймаюча установа або приймаючий дослідник.

3 Вимоги до участі

  1. a) Застосовуються правила, викладені в розділі I 3 керівних принципів програми (DFG форма 50.10), але в цьому випадку немає обмежень щодо етапу кар’єри. Це означає, що тут також можуть подавати пропозиції ті, хто вже не перебуває на ранньому постдокторанському етапі.

Захід фінансування має на меті забезпечити інтеграцію в німецьку академічну систему, тому пропозиції не приймаються від осіб, які вже займають порівнянну посаду в академічній системі Німеччини.

Крім того, не приймаються пропозиції від тих, хто вже отримав інше фінансування як дослідник біженців у Німеччині.

  1. b) Крім того, заявник повинен бути дослідником у справах біженців у значенні цього заходу. Це у випадку, якщо дотримані наступні критерії:
  • Ви не перебували за межами своєї країни більше трьох років на момент подачі заяви та
  • ви маєте статус проживання у зв’язку з процедурою надання притулку в ЄС і визнаєтесь у групі ризику, або
  • ви можете надати достовірні сторонні докази того, що ви перебуваєте під загрозою не більше ніж за 12 місяців до подання пропозиції, напр. документацію, надану Мережою науковців у зоні ризику (SAR) або Радою вчених із груп ризику (CARA).

II Інформація про пропозицію

Ви можете подати свою пропозицію в будь-який час: термінів немає.

Пропозиції необхідно подавати через портал elan elan.dfg.de .

Процедура подання пропозицій базується на настановах та інструкціях для Програми Вальтера Бенджаміна.

www.dfg.de/formulare/50_10

У розділі «Опис проекту» у верхній частині частини B заявки поставте галочку, щоб вказати, що ви подаєте заявку як дослідник у справах біженців.

Цей захід фінансування стосується лише проектів, які мають здійснюватися в Німеччині. Пропозиції подаються через так званий модуль «Позиція Вальтера Бенджаміна».

Пропозиції щодо реалізації проектів за кордоном (модуль «Walter Benjamin Fellowship») не допускаються в рамках цього заходу фінансування.

III Контактні особи

Якщо у вас виникли запитання щодо процесу подання пропозицій, будь ласка, зв’яжіться з відповідною особою в головному офісі DFG, як зазначено тут:

www.dfg.de/refugee_researcher

 

ПРИМІТКА: У гострих кризових ситуаціях пропозиції можуть бути подані без підтвердження відповідного статусу після консультації з DFG.