CESAER,  Новини ДМС

“Впроваджуючи трансформації” – Річний звіт асоціації CESAER за 2023 рік

Міжнародна асоціація технічних університетів CESAER, членом якої з жовтня 2022 р. є КПІ ім. Ігоря Сікорського, оприлюднила річний звіт за 2023 рік, який підсумовує зусилля та результати діяльності асоціації, а також висвітлює вплив, якого разом досягли університети-члени.

CESAER виступає як сильний консолідований голос передових університетів науки і технологій країн Європи.

Протягом 2023 року CESAER працював у семи ключових напрямах через цільові робочі групи: Сталий розвиток, Відкритість науки та технологій, Навчання та викладання, Інновації, Рейтинги, Людські ресурси та Стале фінансування.

По кожному з напрямів роботи у звіті підсумовано результати діяльність робочих органів та висвітлено досягнутий вплив. Це проілюстровано “історіями впливу”, що глибше розкривають чотири досягнення в таких сферах, як безпека досліджень, генеративний штучний інтелект, підвищення рівня успішності в програмі “Горизонт Європа” та академічна свобода.

Читати повний Річний звіт 2023 (PDF)

“Я пишаюся зусиллями, які понад 1500 фахівців з 58 університетів-членів нашої асоціації доклали протягом 2023 року для виконання нашої спільної місії – просування досконалості у вищій освіті, навчанні, дослідженнях та інноваціях. Завдяки нашим колективним зусиллям ми не лише прийняли зміни, а й використали їхній потенціал для позитивних перетворень”, – зазначив Рік Ван де Валле, президент CESAER з 2020 по 2023 рік.

Керівництво CESAER висловило подяку всім лідерам та експертам університетів-членів за їхній внесок протягом 2023 року та сподівається на продовження спільних зусиль.

CESAERConference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research) – це міжнародна асоціація провідних спеціалізованих та комплексних університетів з потужним науково-технічним профілем, які об’єднує провідні університети, що захищають свої інтереси, вчаться один у одного та надихають на дискусії. Члени асоціації відстоюють досконалість вищої освіти, підготовки кадрів, досліджень та інновацій, роблять внесок у розвиток суспільств знань для сталого майбутнього та забезпечують значний науковий, економічний, соціальний та суспільний вплив.

Інформацію про участь КПІ ім. Ігоря Сікорського в діяльності асоціації CESAER можна знайти на нашому сайті за посиланням: https://icd.kpi.ua/?cat=1130.