Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Пропозиції від Європейської дослідницької ради (ERC)

 

Європейська дослідницька рада (ERC) звернулася до своїх грантоотримувачів з проханням надати тимчасове працевлаштування дослідникам-біженцям та допоміжному персоналу з України на посадах технічних працівників та керівників лабораторій. ERC зв’язалась з усіма своїми 5600 поточними грантоотримувачами та збирає інформацію про можливі можливості працевлаштування.

Ці дані збираються і постійно оновлюються на веб-сайті ERC. Перелік пропонованих посад достатньо великий, тому просимо всіх зацікавлених звертатись за посиланням: https://erc.europa.eu/funding/additional-opportunities/ERC-for-Ukraine-research-jobs.

Зазначена ініціатива ґрунтується на Заяві Наукової ради ERC на підтримку України та її дослідницького співтовариства.

На додаток до цієї конкретної ініціативи для науковців, дослідників та співробітників з України, Наукова рада вже підготувала пропозицію про включення спеціального положення до Робочої програми ERC на 2023 рік щодо дослідників, які шукають притулку у більш широкому сенсі. Мета полягає в тому, щоб сприяти заявкам на гранти від дослідників біженців також з інших країн і зон військових дій.

Дивіться також інформацію на сторінці EU solidarity with Ukraine за посиланням: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/stronger-europe-world/eu-solidarity-ukraine_en

ERC очолює незалежний керівний орган – Наукова рада. З 2021 року президентом ERC є Марія Лептін. Загальний бюджет ERC з 2021 по 2027 рік становить понад 16 мільярдів євро в рамках програми Horizon Europe, під відповідальність Європейського комісара з інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марії Габріель.

Джерело інформації:
https://erc.europa.eu/news/erc-ukraine-jobs-researchers-fleeing-war