Новини ДМС

Вітаємо колектив ІАТ з Днем космонавтики!

 

Шановні колеги, дорогі друзі!

Від щирого серця команда Департаменту міжнародного співробітництва вітає колектив співробітників та здобувачів вищої освіти Інституту аерокосмічних технологій із Днем авіації і космонавтики!

 

Завдяки вашим старанням Україна, яка входить до переліку перших космічних держав, активно розвиває ракетно-космічну галузь, а наш університет пишається інтелектуальним іноваторським потенціалом.

Наукова команда Інституту аерокосмічних технологій провадить діяльність у сфері космічних досліджень, що є одним із головним пріоритетів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Дякуючи вам створюються цілісні проєкти, розробляються супутники, які виводяться в космос та використовуються для дуже складних “позапланетних” досліджень. Ваша місія – надзвичайно важлива і значима, адже ваші таланти та вражаючі наукові досягнення ідуть на благо всьому людству, слугують опорою наукового та економічного розвитку нашої країни. 

Бажаємо вам миру, добра і процвітання вашим родинам, сил та натхнення для майбутніх звершень!

Підкорення космосу в КПІ ім. Ігоря Сікорського

«Ви знаєте, мене часто запитують: навіщо літати в космос? Я відповідаю дуже просто: для того, аби покращити життя на планеті Земля», – так колись відповів журналістам Леонід Каденюк, перший космонавт незалежної України.

12 квітня світ відзначає Всесвітній день авіації і космонавтики і Міжнародний день польоту людини в космос. В Україні цей день також збігається із Днем працівників ракетно-космічної галузі України.

Зважаючи на те, що КПІ ім. Ігоря Сікорського – альма-матер багатьох видатних творців авіаційної і космічної техніки, вважаємо доречним трохи розповісти про здобутки нашого університету у підкоренні космосу.

КПІ пишається своїми студентами та випускниками, одним з яким був Сергій Корольов. Він залишив безцінну наукову спадщину та численних послідовників — учених, інженерів, яким передав свої знання й досвід, що свого часу здобув під час навчання в КПІ. З 1924 по 1926 роки він був студентом Київської політехніки. І вже визнаним конструктором неодноразово наголошував на високій якості інженерної підготовки в КПІ.

Сьогодні в КПІ ім. Ігоря Сікорського вперше в Україні створено повний вітчизняний замкнений цикл проєктування, виготовлення, випробування і запуску супутників класу «нано» та «мікро».

Понад 20 оригінальних технологічних рішень і результатів наукових досліджень стали складовою частиною проєкту Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Про те, як усе розпочиналося, про перші кроки людства в освоєнні космосу, про видатних інженерів-конструкторів, які стали творцями історії, та про роль Київської політехніки як інноваційного майданчика для реалізації сміливих наукових ідей ми розповіли у документальному фільмі «КПІ. Підкорення космосу». КПІ. Підкорення космосу

 Джерело інформації:
https://kpi.ua/2021-01-12
https://www.radiosvoboda.org/a/2009411.html