Новини ДМС,  Співпраця із Великобританією,  Співпраця із Великобританією

Друга річниця співпраці українських і британських університетів в рамках ініціативи TWINNING

Два роки назад Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського приєднався до ініціативи TWINNING від Cormack Consultancy Group. Це стало важливим кроком у розвитку освіти та науки в Україні, відкриваючи нові горизонти для здобувачів вищої освіти та науковців.

Для КПІ ім. Ігоря Сікорського це стало можливістю співпраці з Університетом Шеффілду – провідним освітнім та науковим закладом вищої освіти у Великій Британії, обміну досвідом та впровадження сучасних підходів у навчальний процес.

Протягом цього періоду було досягнуто значних результатів. Університет Шеффілда пожертвував 20 000 фунтів стерлінгів на відновлення бомбосховища, щоб студенти та викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського мали можливість продовжувати навчання. Також було надано доступ до онлайн-бібліотек, організували курс англійської мови для науково-педагогічних працівників.

Варто згадати і про спільний проєкт Університету Шеффілда, КПІ та інноваційної екосистеми “Sikorsky Challenge Ukraine” у повоєнній інноваційній трансформації України в рамках фінансування грантової програми уряду Великої Британії “UK-Ukraine Research and Innovation twinning grants scheme”.

Важливо відзначити величезний внесок британських колег у цей процес. Вони не лише надали цінну підтримку та консультації, а й допомогли впровадити нові методики навчання та організації наукових досліджень. Завдяки їхньому досвіду та експертному підходу, співпраця стала дійсно ефективною та результативною.

Наразі КПІ та Шеффілдський університет розробляють довготривалий план співпраці на наступні роки, який стане підґрунтям майбутніх освітніх та наукових проєктів співпраці не лише між університетами, а й країнами.

Висловлюємо щиру подяку британським колегам за їхню підтримку, професіоналізм та спільні зусилля у розвитку освіти та науки. Ця співпраця є яскравим прикладом того, як колективні зусилля можуть призвести до значних досягнень і сприяти розвитку освіти на міжнародному рівні.