Новини ДМС

Міжнародний тиждень 6-10 грудня 2021

Події за тиждень:

  1. Новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні відвідав КПІ ім. Ігоря Сікорського
    10 грудня відбувся перший візит до КПІ ім. Ігоря Сікорського новопризначеного посла Японії в Україні пана Кунінорі Мацуда.  Це була зустріч з ректором М. З. Згуровським в Українсько-Японському Центрі.
    Пан посол проявив чудову обізнаність в організації співпраці УЯЦ і КПІ ім. Ігоря Сікорського з партнерами в Японії, в діяльності Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine» і заявив, що його головним завданням в Україні стане сприяння розвитку економічних відносин Японії і України через науково-технічну і інноваційну співпрацю за 5-ма напрямами: IT, космічна сфера, медицина, фармакологія, агропромисловий комплекс, дослідження і виробництво електромобілів (з урахуванням того, що Україна є видобувачем літію, розробником літієвих технологій).
    Пан посол вважає реальним залучити японських інвесторів до економічного розвитку України за зазначеними 5-ма напрямами. Деталі зустрічі.
  2. Міжнародні відносини КПІ ім. Ігоря Сікорського з Туреччиною
    У КПІ відбулась зустріч із засновником Фонду інтернаціоналізації та розвитку вищої освіти в Турецькій Республіці та його представництва в Україні. Зустріч відбулася 9 грудня. На ній були присутні делегація Фонду розвитку та інтернаціоналізації вищої освіти Туреччини в Україні (FIRVO) на чолі з керівником Фонду паном Гіяседдіном Хазневі.  Сторони домовилися співпрацювати в напрямі залучення студентів арабських країн на навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського.
    Діяльність Фонду полягає в рекламі української вищої освіти в зарубіжних країнах та сприяє розвитку інтернаціоналізації університетів. На разі сторони готують меморандум про співпрацю. Деталі у відео.
  3. Делегація Єгипту в ІМЗ ім. Є.О. Патона
    Відбулася зустріч вчених ІМЗ ім. Є.О. Патона на чолі із в.о. директора д.т.н. Ю.М. Сидоренком із делегацією Міністерства оборони Арабської Республіки Єгипет на чолі з генералом Магді Мохаммедом та делегацією компанії Egyptian Black Sand Company на чолі з Головою правління компанії генералом Мохтаром Абделатіфом.
    Гості були ознайомлені з можливостями вчених ІМЗ ім. Є.О. Патона здійснити дослідження та проєкти по створенню в Єгипті різноманітних виробництв, пов’язаних із титаном – за українськими технологіями. Від кафедри фізичного матеріалознавства та термічної обробки в зустрічі взяли участь в.о. завідувача кафедри проф. М.В. Карпець та проф. С.І. Сидоренко.
  4. Завершилося стажування співробітників China Ship Scientific Research Center (КНР) в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

    На кафедрі зварювального виробництва триває стажування співробітників China Ship Scientific Research Center (КНР) за темою «Особливості технологічних процесів виробництва зварних конструкцій зі сталей та спеціальних сплавів». В рамках програми підвищення кваліфікації загальним обсягом 114 навчальних годин колеги з КНР ознайомлюються з сучасними технологічними рішеннями зі зварювання та паяння нержавких та високоміцних сталей, сплавів алюмінію, нікелю та титану.
    Підготовка першої навчальної групи, яка нараховує 15 слухачів закінчується 13 грудня 2021. На 2022 рік, згідно з укладеною між КПІ імені Ігоря Сікорського та компанією China Ship Scientific Research Center (КНР), заплановано стажування другої групи китайських фахівців.
  5. Міжнародний онлайн семінар від Інституту управління підприємництвом та інженерних технологій VISHWANIKETAN (Республіка Індія)
    Співробітники ЦМО Остап Олійник та Юрій Кушнарьов презентували КПІ ім. Ігоря Сікорського на потужному міжнародному онлайн семінарі на тему «International Fellowships/Masters/PhD opportunities for Indian Students & Teachers», який було організовано і успішно проведено партнером КПІ ім. Ігоря Сікорського  – Інститутом управління підприємництвом та інженерних технологій VISHWANIKETAN (Республіка Індія). Наш університет посів місце серед технічних університетів США. Великобританії, Болгарії, Греції, Польщі та Данії. У заході також брав участь аспірант 2 курсу ТЕФ Kishor Mane з Індії, котрий виступив із доповіддю про свій вибір на користь КПІ ім. Ігоря Сікорського, досвід навчання, перспективи та очікування. До заходу долучилось близько 200 учасників.