Новини ДМС

Міжнародний тиждень 17-23 травня 2021

Протягом тижня завершено роботу над рядом міжнародних угод і триває підготовка до укладання нових договорів і меморандумів про взаємопорозуміння та різні форми співробітництва. В рамках роботи зі сприяння набору іноземних абітурієнтів на навчання до закладів вищої освіти України  продовжується  розширення набору студентів – іноземних громадян з Еквадору, Китаю, з Нігерії та Судану. 

17-21 травня 2021 року відбувся візит др. Жозе Люіз Пастрана Брінкона,  представника Університету Малаги (Королівство Іспанія) з метою проведення лекцій для студентів ІТС, розвитку міжнародної наукової проєктно-грантової діяльності із Королівством Іспанія в рамках програми “Erasmus+” КА1.  

19 травня 2021 року відбувся регулярний вебінар ДМС, присвячений Дню науки в Україні. Експерт – Віталій ПАСІЧНИК, проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського. Модератори: Сергій ШУКАЄВ, Анжела ПЯТОВА. З матеріалами попередніх вебінарів можна ознайомитися на сайті https://ipd.kpi.ua/vebinars-projects-kpi. 

21 травня 2021 року на базі КПІ відбулася зустріч керівника Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» паном Тімоті Дубелем та з ректором КПІ імІгоря Сікорськогопершим проректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ільченком Володимиром Васильовичем та в.о. президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Гуменною Олександрою ВіталіївноюБуло підписано Меморандум про партнерство зазначених трьох Національних університетів України з USAID Україна. https://youtu.be/2seyA3yAX2w 

25 травня 2021 року спливає термін подання заявок для участі стартапів КПІ в конкурсі українських стартапів для японських інвесторів, який оголосив Український фонд стартапів за підтримки Посольства України в Японії. Серед них будуть відібрані команди, що зможуть потрапити на закриту подію USF Japan Roadshow Online в форматі онлайн та представити свою компанію для японських інвесторів та бізнесу. 

25 та 26 травня 2021 року відбудеться онлайн-фестиваль для студенток, аспіранток, молодих вчених – жінок «Women in Tech Days 2021» (https://womenintechday.pl/). Фокус фестивалю на практичному розвитку кар’єри в галузі технологій, що ускладнено під час COVID-19, і має гендерне спрямування. Вмежах заходу пропонується «Ярмарок вакансій» великих високотехнологічних компаній, спеціалізовані майстерні, головну сцену з низкою технічних зустрічей та зустрічей з представниками TECH & IT, наставництво в кар’єрі 1:1 із працівниками технологічних компаній. 

26 травня 2021 р. відбудеться наступний вебінар, присвячений Програмі SPS NATO з серії «Проєктні горизонти КПІ», організований  відділом координації міжнародної проєктної діяльності. Експертка  –  Ірина МАЙСТРЕНКО,  координаторка Програми SPS NATO в Україні. Модератори: Сергій ШУКАЄВ, Анжела ПЯТОВА. Доступ https://us02web.zoom.us/j/84002947879?pwd=QWJOcFRTTWlhRk5rZFNSUzdjNzN3Zz09Meeting ID: 840 0294 7879, Passcode: 547282Із запитаннями можна звертатися до Відділу координації міжнародної проєктної діяльності: e-mail s.shukayev@kpi.ua, телефон: (044) 204-80-19. 

15 червня 2021 року о 16:00 за київським часом – дедлайн подання заявки об’явленої відкритою програми стажування для науковців імені Станіслава Уляма, організованої Польським національним агентством з питань академічного обміну (Narodowa Agencja  Wymiany Akademickiej / NAWA)   Детальніше: https://ipd.kpi.ua/program-stanislawa-ulama/. 

21 червня 2021 року дедлайн подання заявки. Міністерство освіти і науки України, Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки та Словацьке агентство з досліджень та розвитку оголошують конкурс спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022‑2023 рр. Проєктні пропозиції приймаються з усіх галузей досліджень та розробок із обов’язковим зазначенням пріоритетного напряму у формі заявки. Детальніше: https://ipd.kpi.ua/ukr-slovakia-call/.