CESAER,  Анонси подій,  Європейський простір,  Новини ДМС

Асоціація CESAER оголошує студентський конкурс

 

Конкурс CEASER Student Challenge 2023 року

В конкурсі можуть брати участь команди університетів-членів Асоціації CESAER, які мають складатися зі студентів та/або аспірантів на чолі з їх лідером – здобувачем вищої освіти, надихнувшись головною ідеєю організаторів про те, як наука й технології можуть підтримати зусилля суспільства щодо сталого розвитку.

Команда-переможець отримає грошовий приз у розмірі 20 000 євро.

Умови участі в конкурсі детально викладені на web-сторінці Асоціації CESAER за адресою https://www.cesaer.org/news/the-2023-edition-of-our-20000-cesaer-student-challenge-now-launched-1416/

Матеріали для організації просування конкурсу викладені за адресою: https://www.cesaer.org/content/3-task-forces/2022-2023/task-force-learning-and-teaching/student-challenge-2023/20230405-communication-toolkit-for-cesaer-student-challenge.pdf.

Готові конкурсні проекти повинні бути подані до 23:59 за часом Брюсселя 31 липня 2023 року. В них мають бути розглянуті одна або декілька сфер сталого розвитку, в які команда прагне зробити свій внесок. Варто застосовувати широкий і гнучкий підхід до визначення сталого розвитку на основі Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН. Анотація та відео (4 хвилини) обов’язково подаються англійською мовою або іншою мовою з англійськими субтитрами.

 У випадку отримання рівноцінних заявок CESAER залишає за собою право розділити грошовий приз між трьома кращими командами.

Переможця буде оголошено 19 жовтня 2023 р. під час щорічної зустрічі членів Асоціації CESAER, яка відбудеться у Мадриді. На процедуру нагородження будуть запрошені лідери трьох команд-учасників, їм будуть компенсовані витрати на проїзд та проживання.

Для організації конкурсу в кожному університеті-учаснику призначається контактна особа – інституційний представник взаємодії з CESAER.

Форма для подання конкурсних пропозицій доступна контактній особі від ЗВО, її можна заповнити лише один раз, тому рекомендується завантажити PDF-файл із вмістом форми та опрацювати його командою. Щоби впевнитись, що команди зв’яжуться з контактною особою, посилання на форму подання буде доступним лише контактній особі, а не буде загально доступним.

Якщо в ЗВО бажання взяти участь у конкурсі висловить більше, ніж одна команда, – необхідно вибрати одну, яка і буде представляти свою конкурсну пропозицію.

Процедура здійснення цього внутрішнього відбору повністю визначається самим університетом. Однак важливо врахувати:

1) транскордонне співробітництво не є обов’язковим, але воно заохочується і буде винагороджене як частина оцінювання, зокрема за критерієм «Стійкість та вплив ідеї», що повинно стимулювати створення різноманітної і широкої міжнародної команди;

2) чим більше університетів-членів залучено до команди, тим вищий бал при оцінюванні. На дату подання проекту лідер команди має бути здобувачем рівня бакалавра, магістра або доктора філософії в одному з університетів-членів Альянсу, інші учасники команди можуть бути з інших ЗВО.

Команди мають бути схвалені контактною особою того самого закладу, що й здобувач-лідер.

Внутрішній процес відбору пропонується організувати на розсуд самого ЗВО, але дві наведені нижче рекомендації можуть бути корисними:

  1. встановити перший внутрішній термін для пропозицій від команд – надіслати контактній особі ЗВО речення або два про загальну ідею проєкту та склад команди. Цей перший кінцевий термін може бути встановлений приблизно в середині травня, і він дозволить зрозуміти, чи отримав конкурс широкий інтерес чи ні (якщо зацікавленість виявить лише одна команда, тоді, звичайно, потреба у внутрішньому відборі буде не потрібна).
  2. Якщо буде декілька вагомих проявів зацікавленості від конкурсантів, рекомендується встановити другий внутрішній кінцевий термін для внутрішнього відбору, ближче до остаточного подання (тобто до 31 липня 2023 року), попросивши команди надати короткий опис проектів конкурсних пропозицій. Цей другий кінцевий термін може бути встановлений приблизно в середині липня, і він дозволить ЗВО, можливо, разом із представником та будь-якими членами цільової групи університету зробити вибір, який ЗВО бажає підтримати.

Після того, як ЗВО обере команду під керівництвом здобувача зі свого університету, контактна особа може надати команді посилання для подання їх заявки до кінцевого терміну 31 липня. Команди під керівництвом здобувачів для роботи над своїм поданням матимуть доступ до опису вмісту форми поданняhttps://www.cesaer.org/content/3-task-forces/2022-2023/task-force-learning-and-teaching/student-challenge-2023/20230405-updated-content-of-the-typeform-for-submission-student-challenge-2023.pdf .

Якщо у вас виникли запитання, будь ласка, звертайтеся у CESAER до молодшого радника з питань вищої освіти Софі Реткліффsophie.ratcliff@cesaer.org, або співголови Цільової групи з навчання та викладання Юстини Шостакjustyna.szostak@pg.edu.pl.

В КПІ ім. Ігоря Сікорського співпрацю з CESAER координує начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності ДМС Андрій ШИШОЛІН a.shysholin@kpi.ua.